Vælg de rigtige møbler til din udestue

Det hører med til livet i udestuen at indrette sig med de helt rette møbler for både at understøtte funktion, brug og smag.

Hvad skal udestuen bruges til?

Inden man vælger møbler til udestuen, skal man tænke over, hvad man vil bruge udestuen til. Skal det være et tropisk frirum med planter og med plads og rum til te og læsning i fred og ro, eller skal det være familiens samlingsplads med hyggelige middage og spilaftener? Hvis man primært vil bruge udestuen til afslapning, vil det give god mening at fokusere på etablering af små kroge med lænestole, tæpper og små borde, hvor man nok skal have nogle større møbler, hvis man hovedsagligt vil bruge rummet til familiens stunder og middage. Der er et stort udvalg af møbler og tilbehør, der kan gøre udestuen til netop jeres ide om et frirum.

Sol og slidtage

Man skal være opmærksom på, at de møbler man vælger til udestuen skal være egnet til uv-stråling pga. de mange timer i skarpt sollys. Derfor kan man ikke nødvendigvis bruge almindelige indendørsmøbler. Dette aspekt skal man selvfølgelig også tænke på, når det kommer til møbeltekstiler. Hvis man vil have tekstiler på møblerne, frem for at vælge et rent træ- eller rattanlook fx, er det en god ide at vælge tekstiler, der kan tages af eller fjernes for at skåne dem fra sollys- eller sådan at man kan udskifte tekstilbeklædningen, når den falmer. En anden god ide, hvis man vil have tekstilmøbler, er at have en dekorativ kiste, hvor man kan have betræk i, når man ikke bruger udestuen. Endelig kan man også vælge kun at bruge uv-resistente materialer, som de fleste havemøbler også benytter sig af.

At vælge stil

Det at vælge møbler til udestuen er lige så meget at vælge den stil, man befinder sig godt i- og som passer til huset. Man kan dog også bevidst vælge at skabe et helt andet rum i udestuen end i resten af huset, hvis man virkelig vil skabe et rum, der er frigjort fra resten af husets stemning. Hvis man fx har et meget moderne og luftigt hus, kan det faktisk skabe en del ro, at lave udestuen som en vild, frodig og grøn oase. Dette kan man fx let opnå ved at vælge møbler i træ, bambus eller rattan og ved at have en masse grønne og farverige planter.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>