Spærtræ af ordentlig kvalitet er betydeligt

Ved du ikke helt, om dit tag har brug for en istandsættelse eller eventuelt hvad værre er en udskiftning? Er det yderligere en mulighed, at du mangler noget nyt spærtræ? Hvis der er anlæg til revner, er det fordelagtigt at istandsætte dit tag ved brug af spritnye tagsten el. tagplader, fx eternit tagplader, førend der sker slemmere skader. Nye tagsten er en fordelagtig investering ved disse uheldige sammentræf, for idet der kommer huller i taget, vil det evt. føre til vandskader, råd + svamp i dit hjem. Væsentligt er det derudover, at huset er i besiddelse af spærtræ i god kvalitet, når det omhandler dit tag, af sikkerhedsmæssige årsager. Såfremt du overvejer at få nogle splinternye tagplader, tagsten eller spærtræ, så køb det snarest, inden det er for sent.

Man skal ej tøve i frygt for, at nye tagplader har asbest i sig, såfremt man vil anskaffe dette. Det ophørte nemlig i begyndelsen af firserne, at man fremstillede eternit med asbest. Hvis du har tag i eternit fra før starten af firserne, skal du få det udskiftet til spritnye eternit tagplader, før det begynder at gå i stykker, og der måske kommer asbest-forurening. Beslutter du dig for at købe eternit tagplader, skal du gå ud fra, at de klarer sig i cirka 15 år. Dog afhænger levetiden ret meget af, hvor skrå en hældning taget har, hvor levetiden forlænges, jo mere skrå tagets hældning er. Det første varsel på slid er sædvanligvis, at tagets overflade begynder at skalle af, eller huller vil komme.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>