Plastpaller bidrager både med en lavere vægt og større fleksibilitet

For de ansatte i fragtindustrien, handler det primært om at gøre fragtforholdene så gode, som det kan lade sig gøre, således at arbejdsprocessen både fremskrider så ubesværet og går på så lidt tid som det i det hele taget er muligt. Det er også derfor, at det er utroligt afgørende at finde de bedst egnede paller af den årsag, at de forskellige typer af paller har uens plusser.

Indlægget her ser på såvel plastpaller som træemballage som fx europaller. Hvad for en palletype, som er bedst, afhænger nemlig af varerne såvel somtransportmåden.

Den klare styrke ved træemballage er, at naturen drager fordel af europallerne. Europallerne er nemlig højst kostelige som returpaller, da de kan bruges af adskillige omgange, uden at den gode kvalitet svækkes. Hertil kommer desuden, at benyttelse af træemballage nedbringer kuldioxidmængden i forbindelse med varetransportering med helt op til 1/3.

Derimod fremstilles plastpaller oftest som paller til engangsbrug, idet de ej er så langtidsholdbare som europallerne. Til gengæld er de betydeligt lettere, og de er derfor det oplagte valg til flytning med for eksempel fly, eftersom den tilladte godsvægt her er låst. De har derudover den fordel, at plastpaller i modsætning til træemballage ikke ændres af vejrguderne, eftersom dvs., at de under hele transportforløbet vejer det samme og har samme størrelse, uagtet hvad enten det pisker ned, eller der er solskin.

Du behøver heller ikke at gå at gå på kompromis med miljøvenlighed, kun pga., at du vælger at anvende plastpaller og ikke europaller. Gode plastpaller fremstilles nemlig af en slags plast, som er 100 procent genbrugbart. Hvorvidt det er europaller eller plastpaller, der bedst egner sig til netop dit fragtbehov, må altså være hundrede procent afhængigt af dine præferencer.