Find ud af om dit parcelhus er velisoleret med en officiel energimærkning

Energimærkning er blevet udarbejdet som et resultat af en vision om at modvirke klimaproblemerne ved at sikre besparelser på energien. Sideløbende har de gjort energimærkning af alle typer af bygninger til en nødvendighed. Hvis man som bygningsejer skal have lavet en obligatorisk energimærkning, vil det være fordelagtigt at søge vejledning fra en rådgivende ingeniør, som er specialiserede ift. energimærkning af forskellige slags ejendomme som f.eks. som eksempelvis parcelhuse, dobbelthuse samt handel og uddannelsesinstitutioner.

Flere kommuner er imidlertid meget engagerede i relation til klimaspørgsmål. Disse kommuner har som følge deraf truffet en beslutning om, at en energimærkning er en nødvendighed for at få myndighedernes godkendelse af en færdigmelding. Det betyder i praksis, at det er påkrævet for dig og din ægtefælle at få foretaget en energimærkning af huset, så snart klimaskærmen er klar eller eventuelt lige inden den er klar uanset, om din ægtefælle og dig planlægger at en ny villa eller, om I skal i gang med en tilbygning.

Selve energimærkningen bliver udført som et gennemgribende tjek af bygningens klimaskærm, varmeanlæg såvel som energiforbrugende komponenter og resulterer i en rapport med forslag til forbedringer, der som udgangspunkt kan tilbyder til en særdeles fordelagtig pris. I forbindelse med at din partner og dig får udarbejdet en lovpligtig energimærkning af jeres villa, får I også en en samlet karakter på den såkaldte energiskala, der indikerer, hvor energirigtigt og optimalt isoleret ejendommen er ud fra det beregnede varme- og elforforbrug.

På energiskalaen, bruges karakteren A til ejendomme, der tilfredsstiller de skrappe regler i bygningsreglementet fra forrige år, mens karakterer fra og med C til G bruges til huse med et energiforbrug, som er over gennemsnittet. Er en ejendom bygget mellem 2006 og 2010 er karakteren B obligatorisk. Hvis din familie og dig er indehavere af et enfamilieshus med energimærket A, kan I helt selv vælge energiforsyning. Som følge heraf er der sund fornuft og god økonomi i at have fokus på, at jeres ejendom får en ideel energimærkning.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>