Det kan være, et høreapparat er løsningen for min farmand

Min anskuelse er, at min far sikkert har fået lidelsen tinnitus, og han har også en nedsat hørelse. Lidelsen tinnitus er en fornemmelse af en lyd, som personer kan have i ørerne, uanset at der ikke kommer nogen lyd ind i ørene fra omverdenen. Min far skildrer det som en ringen i hans øre. Nu har det efterhånden været der i ret lang tid, og det bliver vist mere og mere slemt. Det er virkelig svært for mig, da han altid har været det menneske, der lyttede, hvis jeg ville af med noget. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse længere, tværtimod nedsat hørelse, har jeg ikke talt helt så meget sammen med ham. Og jeg savner det.

Den hovedsaglige årsag til, at farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af støj, for han var tømrer i sine unge dage og brugte ikke høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der formodes, at tinnitus grunder sig på ødelagte øreceller i det indre øre, sandsynligvis også på grund af en støjskade. Det minder mig om, at jeg skal sige til min bror, der er trommeslager, at han ikke må glemme at benytte et musikerhøreværn. Jeg tager min far til øre-, næse- og halslægen på torsdag, som vil bedømme hans hørelse. Vedkommende sender ham sandsynligvis til en høreklinik, som må lave en grundig undersøgelse af hans hørelse. Herefter vil der blive vurderet, om et høreapparat kan være løsningen på problemet.

Der er adskillige uidentiske slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat bliver tilpasset, så det vil passe til høreproblemet. Jeg tror, at min far skal have et høreapparat, der sidder bag øret. Disse høreapparater er fremstillet af 2 genstande; apparatet selv omme bag ved øret plus en lydslange, som bringer lyden hen til en øreprop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og så ind i trommehinden. De pågældende høreapparater benyttes til vanskelige hørenedsættelser og til mennesker, som har brug for afpasning af lyden. Man kan selv beslutte, om man vil blive behandlet samt tage imod høreapparatet omkostningsfrit ved de offentlige høreklinikker, eller om man gerne vil have en økonomisk ydelse til at få høreapparatet hos en autoriseret privat høreklinik/fra en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Ifølge mig er det luksuriøst, at det kan fås gratis af en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Som tidligere sagt har farmand været på en larmende arbejdsplads, og det var jo når alt kommer til alt nødvendigt at benytte høreværn, det er far et godt eksempel på, da for høje lyde som sagt kan give dig en høreskade. Jeg har hørt, at cirka tres pct. af dem, som har et job i et støjfyldt miljø, ikke benytter høreværn eller musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg har på fornemmelsen, at han ligesom vores far bliver den uheldige ejer af et høreproblem, under forudsætning af han ikke snart begynder på at anvende et musikerhøreværn, når han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>