Der findes efterskoler til alle

Behøver du et sjovere skoleår? Hvis svaret er ja, så vil jeg anbefale dig at tage på efterskole… Der er imellem tohundredehalvtreds og tohundredehalvfjerds efterskoler i landet; både i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Skoletypen efterskole er dansk, og det er et sted, og der har elever i 15-års alderen muligheden for at klare det sidste skoleår. Principielt er det en form for kostskole, fordi du ikke kun går i skole der, men ligeledes bor der. Efterskoler medvirker angående teenagernes faglige såvel som personlighedsmæssige udviklingsproces, og pga. det er det et godt afsæt til deres fremtidige uddannelse.

Det er nogle ganske forskellige efterskoler, og det vil sige, at der med stor sandsynlighed også er en efterskole, der er passende til det, du leder efter. Efterskoler for elever, der har specielle behov findes der fx, blandt andre efterskoler for ordblinde. Alle efterskolerne er ejer af talrige forskellige selvvalgte fag, arrangementer og skoleture. Du kan endog vælge en efterskole, hvor samtlige elever interesserer sig for det samme. Det er for eksempel en musikefterskole. Kun et efterskoleår føles ligesom hele 3 normale år, har en ven fortalt mig. Det er faktisk forståeligt nok, når man tager i overvejelse hvor meget, du faktisk i løbet af kun ét år oplever. Desuden får du masser af nye venner, hvilke du raskt vil komme til at kende, af den årsag at I bor sammen samt er i skole sammen. Majoriteten af efterskoler tilbyder – ud over standardfagene – linjefag såvel som en god del forskellige selvvalgsfag. Derfor er det muligt selv at vælge, hvorledes din skoledag skal komme til at være.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>