Den nye energimærkning sikrer mindre energiforbrug

Den nye energimærkning er blevet udarbejdet som et resultat af en vision om at gøre front imod klimaproblemerne ved at skabe grobund for besparelser på energien. Sideløbende er energimærkning blevet gjort påtvungen. I det tilfælde at man som bygherre har behov for at få udført en obligatorisk energimærkning, er det som udgangspunkt en god ide at indgå en aftale med en rådgivende ingeniør, der er specialiserede ift. energimærkning samt blandt andet termografi af forskellige typer af bygninger som f.eks. som eksempelvis parcelhuse, tvillingehuse samt butikker og kontorbygninger.

Talrige kommuner er ikke desto mindre særdeles engagerede i relation til klimaspørgsmål. Af den grund har de fleste kommuner indført en regel om, at den nye energimærkning er obligatorisk hvis man vil have godkendt en ibrugtagningstilladelse. Det betyder, at dig og din ægtefælle skal have udført en energimærkning af ejendommen, så snart husets klimaskærm er færdig eller lige inden uanset, om dig og din ægtefælle er i gang med at en helt ny bygning eller, om I overvejer at få lavet en energirenovering.

Selve energimærkningen består reelt af en gennemgribende gennemgang af villaens varmeanlæg samt klimaskærm og fører til en omfattende rapport med forbedringsforslag, der som regel kan udføres til yderst attraktive priser. I forbindelse med at dig og din ægtefælle har fået udført en energimærkning af jeres hus, får I en en samlet karakter på den såkaldte energiskala, som vurderer, hvor klimarigtigt og godt isoleret der er ud fra det forventede varme- og elforforbrug.

På energimærkningsskalaen, benyttes A til ejendomme, som tilfredsstiller de skrappe fordringer i det nye byggereglement, mens karakterer fra C og nedefter anvendes til ejendomme med et overordnet energiforbrug, der er for højt. Er en bygning opført i perioden fra 2006 til 2010 er energimærkning B obligatorisk. Hvis dig og din familie har investeret i et hus med energimærkning A, har I altid en mulighed for selv at vælge hvilken slags energiforsyning, som I ønsker. Derfor er der god økonomi i at sikre, at dig og din ægtefælles hus vil kunne få en omfattende energiberegning ved udarbejdelsen af en energimærkning.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>